Αυτά που κάνουν οι άνθρωποι, αυτά που λένε οι άνθρωποι και αυτά που λένε ότι κάνουν είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Margaret Mead, 1901-11979, Αμερικανίδα εθνολόγος

Ρ. Σβίγκου: Επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Αυτό που συνέβη με την αποχώρηση από την Ομπρέλα και τους 6+6 δεν έπρεπε να γίνει», ανέφερε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στο KONTRA και προσέθεσε: «Η λαϊκή εντολή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει 47 βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και όχι 36. Σε ένα κόμμα οι διαφωνίες είναι εύλογες, είναι θεμιτές, είναι επιθυμητές ακόμη, πρέπει να κατατίθεται στα όργανα, να δοκιμάζονται εκεί και μετά τα κόμματα προχωρούν, με πλειοψηφίες και μειοψηφίες, μέσα από τις συνθέσεις».

Ακολούθως ανέφερε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Είναι μια ώρα ευθύνης. Η κοινωνία δεν μπορεί να μας περιμένει. Αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές Μητσοτάκη, ένας πρωθυπουργός ο οποίος θέλει να νομίζει ότι είναι παντοδύναμος και πανίσχυρος, κι έχει ένα σχέδιο καταστροφικό για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να ισχυροποιηθεί, για να τον σταματήσει».

Σχετικά με την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου ανέφερε: «Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, δηλαδή μια εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Υπάρχουν παραιτήσεις από την ΚΕ, αλλά αυτό που υπάρχει στη βάση, και πρέπει να αναστραφεί, είναι μια εικόνα εσωστρέφειας. Οι Οργανώσεις πρέπει να βγουν ξανά στην κοινωνία, πρέπει να επανασυστηθούμε στην κοινωνία, να ακούσουμε τις προτάσεις της και αυτές μετά να γίνουν και πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η γραμματέας της ΚΕ σημείωσε: «Θα γίνει κανονικά όπως έχει οριστεί. Θα είναι ένα Συνέδριο επανεκκίνησης, ανασυγκρότησης και πρέπει να είναι ένα Συνέδριο παραγωγικό ως προς τις θέσεις και ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής μας. Οφείλουμε να δούμε κυρίως τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε την επόμενη περίοδο, για να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες όλων όσοι μας ψήφισαν, αλλά και όλων όσοι δεν μας ψήφισαν αλλά περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, που δεν δείξαμε όλη την προηγούμενη περίοδο».

Τέλος, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι «αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι η πίστη μας ότι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως μια μεγάλη δύναμη της ευρύτερης σύγχρονης Αριστεράς μπορούν να εκφραστούν τα όνειρα, οι προσδοκίες και η προοπτική για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία», και διαβεβαίωσε ότι «την επόμενη περίοδο θα δείτε ένα ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο εξωστρεφή και πολύ πιο δυναμικό εκεί όπου πρέπει, δηλαδή μέσα στην κοινωνία και μέσα στη Βουλή».