Ξεχνάει κανείς τα λάθη του, όταν τα εξομολογείται σε κάποιον άλλον. Ο άλλος, όμως, δεν τα ξεχνάει. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Ψεύτικο μουστάκι, οβίδα κανονιού και άλλα αντικείμενα έχουν χαθεί από Μουσεία στην Αγγλία

10 Ιανουαρίου, 2024

Ένα ψεύτικο μουστάκι και μία ζωγραφιά της βασίλισσας Βικτώριας είναι ανάμεσα στα περισσότερα από 1.700 αντικείμενα που έχουν χαθεί από Μουσεία στην Αγγλία.

Μουσεία και γκαλερί που λαμβάνουν δημόσια χρηματοδότηση κλήθηκαν να δώσουν λεπτομερείς καταλόγους με τα αντικείμενα που εξαφανίστηκαν τα τελευταία 20 χρόνια. Προηγήθηκε απόλυση μέλους του προσωπικού του Βρετανικού Μουσείου μετά την εξαφάνιση περισσότερων από 2.000 εκθεμάτων.

Άλλα περίεργα αντικείμενα που λείπουν είναι ένα ημερολόγιο του Σαντάμ Χουσεΐν και ένα σύστημα πλοήγησης αεροσκαφών, σύμφωνα με το BBC.

Η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων στο Λονδίνο, η οποία άνοιξε ξανά το 2023 μετά από ανακαίνιση τριών ετών, έχει 45 «μη εντοπισμένα» αντικείμενα – αλλά η διεύθυνσή της επιμένει ότι δεν λείπουν ή δεν έχουν κλαπεί.

Μεταξύ 2007 και 2022, μία ζωγραφιά της βασίλισσας Βικτωρίας από το 1869, μια γκραβούρα από τα μέσα του 19ου αιώνα του βασιλιά Ιωάννη που παραχωρεί τη Magna Carta, ένα χάλκινο γλυπτό του ζωγράφου Τόμας Στότχαρντ «δεν έχουν εντοπιστεί».