Μόνο ένα λάθος χρειάζεται την υποστήριξη της κυβέρνησης. Η αλήθεια μπορεί να σταθεί μόνη της. - Thomas Jefferson

Πρόστιμο 10.000 € στoν Ολυμπιακό, απολογία για Λ. Αρβανίτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΟΚ

17 Νοεμβρίου, 2023

Πρόστιμο ύψος 10 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τη μη χρήση του «box αλλαγών» στον αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών, στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League. Με πρόστιμο 500 ευρών έκαστη τιμωρήθηκαν οι ΚΑΕ Άρης και ΠΑΟΚ για υβριστικά συνθήματα μερίδας οπαδών τους. 

Στο μεταξύ, σε απολογία κλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ο πρόεδρος του ΑΣ Άρη Λευτέρης Αρβανίτης, για δηλώσεις που έκανε, οι οποίες αποτελούν «προσπάθεια επηρεασμού της διαιτησίας» σύμφωνα με την ΕΟΚ. Ο Αρβανίτης είχε δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να επηρεάσουν τους διαιτητές ενόψει του ΠΑΟΚ-Άρης και του Άρης-Προμηθέας, αυτή είναι η όλη ιστορία».

Αναλυτικά, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ απεφάνθη:

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
Eπιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για τη μη χρήση του «box αλλαγών», κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 11-11-2023.

ΑΡΗΣ 
Eπιβάλλεται στην ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003) χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) που διεξήχθη την 12-11-2023.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Απαλλάσσεται η ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (δ.τ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 1926 ΚΑΕ) της κατηγορίας ότι δε λειτούργησε το σύστημα precision time, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ) που διεξήχθη την 11-11-2023.

ΠΑΟΚ
Επιβάλλεται στην ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ) χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (δ.τ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 1926 ΚΑΕ) που διεξήχθη την 11-11-2023».