Ένας συναινετικός πολιτικός είναι αυτός που κάνει πράγματα που δεν πιστεύει, επειδή αυτά κρατάνε τους ανθρώπους ήσυχους όταν τα κάνει. John Major, 1943- , Βρετανός Πρωθυπουργός

Προγραμματική σύμβαση για την αρχαία Μίεζα θα υπογράψουν ΥΠΠΟ και Δήμος

29 Φεβρουαρίου, 2024

Σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την ανάδειξη του Γυμνασίου της Μίεζας, θα προχωρήσουν το Υπουργείο Πολιτισμού και ο δήμος Νάουσας, όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει η ανασκαφική δραστηριότητα στο Γυμνάσιο της Μίεζας με επικεφαλής την αρχαιολόγο και επίτιμη έφορο Αρχαιοτήτων Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη από το ερχόμενο καλοκαίρι. Επίσης, συμφωνήθηκε και η διοργάνωση ενός διεθνούς αρχαιολογικού συνεδρίου στην Νάουσα για την παρουσίαση των ευρημάτων της πρώτης φάσης της ανασκαφής. Ακόμη, η Yπουργός Πολιτισμού διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη του δήμου Νάουσας προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Παράλληλα, ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε συνεργασία με την εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για την ένταξη του έργου: «Αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέου Ματθαίου» σε χρηματοδοτικό εργαλείο του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

-Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξετάσει τη χρηματοδότηση του έργου: «Δημιουργία χώρων υποδοχής και εξυπηρέτησης επισκεπτών στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας» ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών αλλά και να αναδειχθεί σε χώρο όπου θα γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.