Οι καλές εταιρείες ικανοποιούν ανάγκες. Οι μεγάλες εταιρείες δημιουργούν αγορές. - Philip Kotler, 1931-, Αμερικανός γκουρού του μάρκετινγκ

Premier League-Σε …αναμονή η χρηματοδότηση των 72 συλλόγων της EFL

27 Δεκεμβρίου, 2023

 Σε αναμονή λόγω μη συμφωνίας τέθηκε η συμφωνία χρηματοδότησης  ποσού 800 εκατομμυρίων λιρών (1 δισεκατομμύρια ευρώ) των συλλόγων της Premier League  στους 72 συλλόγους της EFL σε μια περίοδο έξι ετών.
 Σύμφωνα με το Sky Sports, ο πρόεδρος της Premier League Ρίτσαρντς Μάστερς, ενημέρωσε τους 20 συλλόγους της κορυφαίας κατηγορίας ότι οι διαπραγματεύσεις με την EFL (English Football League) σταμάτησαν επειδή δεν είχαν καταλήξει σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση 880 εκατομμυρίων λιρών.
 Αυτή η απόφαση ελήφθη επειδή ο Ρίτσαρντς Μάστερς διαπίστωσε ότι ίσως δεν υπήρχαν αρκετές ψήφοι για να επιτευχθεί συμφωνία. Οι σύλλογοι Premier League έπρεπε να ψηφίσουν υπέρ αυτού του ψηφίσματος και δεν ήταν σαφές ότι θα συγκεντρώνονταν οι 14 ψήφοι υπέρ που ήταν απαραίτητες για να προχωρήσουμε σε μια πρόταση.
 Σύμφωνα με το Sky, οι ιδιοκτήτες των συλλόγων Premier είναι δυσαρεστημένοι με το κόστος της επιδότησης της EFL, το οποίο ελέγχει τη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη κατηγορία, εκτός από την αβεβαιότητα που δημιουργείται από τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, όπως η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να το εισαγάγει το 2024 ως μέρος της μεταρρύθμισης του αγγλικού ποδοσφαίρου.

 A. Bαζογιάννης