Η Μεγάλη Βρετανία έχει χάσει μια αυτοκρατορία, αλλά ακόμα δεν έχει βρει ένα ρόλο. Dean Acheson, 1893-1971, Αμερικανός πολιτικός

Ποστέκογλου: «Ο στόχος της Τότεναμ δεν είναι η 4η θέση»

17 Μαρτίου, 2024

 Ο προπονητής της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο να χτίσει μια ανταγωνιστική ομάδα παρά να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Premier League, μιλώντας μετά τη χθεσινή (16/3)  ήττα (3-0) από τη Φούλαμ.

 Η Τότεναμ θα είχε περάσει πάνω από την Άστον Βίλα στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με νίκη, αλλά η ήττα  άφησε την ομάδα του Ποστέκογλου στην πέμπτη θέση με 53 βαθμούς σε 28 αγώνες.

 Ερωτηθείς ο Ποστέκογλου-γεννημένος στην Αθήνα (27/8/1965) και μεγαλωμένος στην Αυστραλία (από πέντε ετών)-εάν η Τότεναμ θα μπορούσε ακόμα να τερματίσει τέταρτη και να εξασφαλίσει την θέση για τα προκριματικά του Champions League, είπε στους δημοσιογράφους: 

 «Δεν βλέπω την τέταρτη θέση ως έπαθλο. Δεν θέλω να τερματίσω τέταρτη αν δεν έχουμε μεγαλώσει και δεν έχουμε αναπτυχθεί ως ομάδα. Μέρος της αφήγησης είναι να σε ωθήσει σε τέτοιου είδους θέσεις όπου πιστεύεις ότι η τέταρτη είναι κάποιο είδος επίτευγμα που σου δίνει κάτι για την επόμενη χρονιά. Η τέταρτη θέση θα ήταν υπέροχη αν νιώθω ότι μεγαλώνουμε ως ομάδα και δημιουργούμε κάτι που θα μας φέρει επιτυχία την επόμενη χρονιά. Αλλά η τέταρτη δεν είναι ο στόχος μας. Αν τερματίσουμε πέμπτοι, και αν εγώ νομίζω ότι έχουμε μια ομάδα να αμφισβητήσουμε την επόμενη χρονιά, τότε δεν θα απογοητευτώ».

 Η Τότεναμ θα φιλοξενήσει την -18η- Λούτον σε αγώνα πρωταθλήματος το Σάββατο (23/3).
 

Α. Βαζογιάννης