Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ΄αυτό που σε συνθλίβει. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Πολύγυρος: Δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σε στέλεχος επιχείρησης με μεταλλευτική δραστηριότητα

15 Μαΐου, 2024

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 80χρονου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας με μεταλλευτική δραστηριότητα, για περιβαλλοντική ρύπανση, προερχόμενη από την εκπομπή αέριων ρύπων και τέφρας, σε περιοχή του δήμου Πολυγύρου, στη Χαλκιδική.

Προηγήθηκε επιτόπια αυτοψία στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης από μικτό κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος (Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος), ενώ παράλληλα ελήφθησαν δείγματα τέφρας από διάφορα σημεία (αντικείμενα, σκεπές σπιτιών, φυτά, αυτοκίνητα και δέντρα) της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλυση για τον προσδιορισμό της σύστασής τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «από την επιθεώρηση και τη συλλογή και περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που ελήφθησαν, προέκυψαν παραβάσεις αναφορικά με την ύπαρξη πυκνού νέφους καυσαερίων, διαπιστώθηκε μη επιτρεπόμενη καύση πετρελαιοειδών καταλοίπων, μη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διάχυσης της σκόνης, καθώς και υποβολή αναληθών στοιχείων στην Έκθεση Περιβαλλοντικής Επίδοσης και υπερβάσεις των ανώτατων ορίων αέριων εκπομπών καυσαερίων».

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτ.αρχείου