Κανείς δεν μπορεί να είναι ελεύθερος αν δεν είναι κύριος του εαυτού του. Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ., Στωικός φιλόσοφος

ΠΚΜ: Ο Ντίνος Κούης νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

10 Ιανουαρίου, 2024

Ο Ντίνος Κούης είναι ο νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η υποψηφιότητά του, προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και υποστηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που δεν συμμετείχε στη διαδικασία, λόγω ενστάσεων για τον θεσμό που, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Σωτήρης Αβραμόπουλος «δεν σχετίζεται με την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων».

Στη σχετική ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην οποία δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα, ο Ντίνος Κούης έλαβε 49 ψήφους σε σύνολο 54 ψηφισάντων ενώ υπήρξαν τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Ο ίδιος δήλωσε ότι πριν από τέσσερα χρόνια, αναλαμβάνοντας τη θέση του Τομεάρχη Εξυπηρέτησης του Πολίτη ξεκίνησε μια στενή συνεργασία με το Γραφείο του Συμπαραστάτη διότι οι αρμοδιότητες και τα αιτήματα των πολιτών αφορούσαν και τις δύο θέσεις. «Μαζί και οι δύο μπορούσαμε να προωθούμε τα αιτήματα πιο γρήγορα προς τη διοίκηση, ιδίως αν ήταν εύκολο να επιλυθούν» είπε ο κ. Κούης και πρόσθεσε: «σήμερα νιώθω έτοιμος να αναλάβω τα καθήκοντα της θέσης αυτής».

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Κούη, ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει τεράστια εμπειρία στον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας και υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από διάφορους ρόλους, με κορυφαίο εκείνον του Τομεάρχη Εξυπηρέτησης του Πολίτη. «Έχει διακριθεί στην κοινωνία και ως πρόσωπο και ως προσωπικότητα» είπε και τόνισε: «με τις προτάσεις του καταφέραμε ως διοίκηση να βελτιώσουμε υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες και τους επιχειρηματίες». Παράλληλα ανέφερε ότι ο νέος Συμπαραστάτης θα αποδίδει λογαριασμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο μια φορά τον χρόνο και θα είναι δίπλα στο Συμβούλιο με τις προτάσεις του και με τον έλεγχο που καλείται να ασκεί ανάλογα με τις προτάσεις και τις ανησυχίες των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Οι κ.κ. Κούης και Τζιτζικώστας ευχαρίστησαν, επίσης, την Νιόβη Παυλίδου, Συμπαραστάτρια του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως τα τέλη του 2023.

Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέδειξαν, άλλωστε, σε αντίστοιχες ψηφοφορίες τα μέλη των Επιτροπών Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας και Ποιότητας Ζωής. Ο Περιφερειάρχης όρισε πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλλια. Εξάλλου από ψηφοφορία αναδείχτηκαν οι 24 εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ.

Π.Γ.