Οι άνθρωποι φαίνεται να απολαμβάνουν κάτι περισσότερο όταν ξέρουν ότι κάποιοι άλλοι έχουν αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη απόλαυση. Ράσελ Μπέικερ, 1925- , Αμερικανός δημοσιογράφος

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Άρσεναλ, Σερ Τσιπς Κέσγουικ

19 Απριλίου, 2024

Ο πρώην πρόεδρος της Άρσεναλ, Σερ Τσιπς Κέσγουικ, πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Δια βίου υποστηρικτής της λονδρέζικης ομάδας, ο Κέσγουικ εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου το 2005 και τον Ιούνιο του 2013 διαδέχθηκε τον Πίτερ Χιλ-Γουντ, ως πρόεδρος.

Συνέχισε να υπηρετεί στη θέση ρόλο για επτά σεζόν, σε μια επιτυχημένη περίοδο ως προς τα αγωνιστικά αποτελέσματα, καθώς περιλάμβανε νίκες στο Κύπελλο Αγγλίας το 2017 και το 2020 και συμμετοχή στο Champions League.

Η Άρσεναλ ανέφερε ότι ο Κέσγουικ «έζησε πολύ τις αξίες του συλλόγου» κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων παρουσίας του και πως ήταν «μια σαφής, δημοφιλής κι επιδραστική παρουσία στην αίθουσα συνεδριάσεων».

«Ο Σερ Τσιπς θα λείψει πολύ σε όλους στην Άρσεναλ που τον γνώριζαν», υπογράμμισε ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Εκτός ποδοσφαίρου ο Κέσγουικ ήταν υψηλόβαθμη προσωπικότητα στον τραπεζικό κλάδο, πρόεδρος της Hambros Bank και διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας. Επίσης, υπήρξε φανατικός θαυμαστής των αγώνων ιπποδρομίας και ήταν σεβαστός ιδιοκτήτης πολλών αλόγων ιπποδρομιών.

Πίσω άφησε την σύζυγό του Λέιντι Σάρα και τα παιδιά τους Ντέιβιντ, Τομπάιας και Άνταμ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ