Όποιος θέλει να πετύχει ένα μακρινό στόχο, πρέπει να προχωράει με μικρά βήματα. Saul Bellow, Καναδοαμεικανός συγγραφέας

Περίπατος Κοινωνικής Ευθύνης για τη μείωση της παιδικής κακοποίησης

27 Μαΐου, 2024

Η παιδική κακοποίηση παραμένει ένα συνεχές φαινόμενο στη σύγχρονη κοινωνία με συχνότητα που σοκάρει. Για κάθε ένα περιστατικό σωματικής βίας παιδιού που γίνεται γνωστό, περίπου 40 παραμένουν αθέατα, ενώ αντίστοιχα για κάθε ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης, 100 δεν γνωστοποιούνται ποτέ.
Τα παραπάνω επισημαίνει η πρόεδρος της Κοινωνικής Παιδιατρικής Βορείου Ελλάδος, Σοφία Καραγιαννοπούλου-Κόγιου, με αφορμή τον 2ο Περίπατο Κοινωνικής Ευθύνης κατά της Παιδικής Κακοποίησης, που διοργανώνεται με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση των παιδιών και του κοινού για την προφύλαξη, τη διαχείριση και τη μείωση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης.

Τον Περίπατο διοργανώνει η Κοινωνική Παιδιατρική Βορείου Ελλάδος, με τη συμβολή του δήμου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στις  11.30πμ. Πρόκειται για μία ανοικτή κοινωνική δράση, η οποία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί στο κοινό ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικό με την παιδική κακοποίηση. Ο Περίπατος θα καταλήξει στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου παιδίατροι και ειδικοί επιστήμονες θα είναι στη διάθεση του κοινού προς συζήτηση, ενημέρωση και απάντηση ερωτήσεων.

Α.Φ.