Οι άνθρωποι απαιτούν ελευθερία του λόγου σαν αντιστάθμισμα στην ελευθερία σκέψης που σπάνια χρησιμοποιούν. Soren Kierkegaard, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Τα διαπιστευτήρια των κ.κ. Μητσοτάκη και Κασσελάκη στο κοινωνικό κράτος, είναι διαπιστευτήρια αποτυχίας»

Με αυστηρότητα κι αιχμές σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και κυβερνητικών παραγόντων για το κοινωνικό κράτος.

«Ο κ. Κασσελακης από το κότερο του “υποσχέθηκε” ότι θα “αυξήσει” τις δαπάνες υγείας στο… 5% μη αντιλαμβανόμενος ότι η δέσμευσή του ισοδυναμεί με μείωση της κρατικής χρηματοδότησης» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην οποία εμπεριέχεται η αιχμή πώς «όταν τελειώνει το reality show και αρχίζει η προγραμματική πολιτική δεν ξέρει τα στοιχειώδη».

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επικρίνει την κυβέρνηση αναφέροντας ότι «πανηγυρίζει για το γεγονός ότι οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία είναι στο 5,8% -πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου που προσεγγίζει το 7,7%- και οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην ΕΕ στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας».

«Το συμπέρασμα είναι προφανές και αβίαστο: η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση, που θα δώσει απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και θα ανατάξει τους πυλώνες του κοινωνικού κράτους», τονίζει η ανακοίνωση της Χ. Τρικούπη και καταλήγει αιχμηρά: «Τα διαπιστευτήρια του κ. Μητσοτάκη και του κ. Κασσελάκη στο κοινωνικό κράτος είναι διαπιστευτήρια αποτυχίας».