Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια είναι η άνοιξη που δεν έφερες Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

Παρουσίασε Άλεξιτς ο Ηρακλής (pics)

10 Ιουλίου, 2024

Την πρώτη γνωριμία του με τον κόσμο του Ηρακλή είχε ο Πέτερ Άλεξιτς. Ο 55χρονος τεχνικός, που χθες (Τρίτη 9/7) έφτασε στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Μπομπ Μάνσφιλντ, και τον Γενικό Διευθυντή, Ζήση Σαρικόπουλο.

«Είμαστε χαρούμενοι εν όψει της νέας σεζόν. Με τον ερχομό του Άλεξιτς φαίνονται οι προθέσεις μας, όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα υπόλοιπα χρόνια. Έτσι προσπαθούμε για το καλύτερο για τον Ηρακλή με στόχο να τον φέρουμε εκεί που αξίζει» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Σαρικόπουλος που μίλησε πρώτος.

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Μάνσφιλντ, ο οποίος στάθηκε στην ιστορία αλλά και τους στόχους των «κυανολεύκων», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν ανέλαβα υπήρχαν κάποιοι στόχοι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Επίσης, θα έπρεπε να ανταποκριθούμε στην ιστορία της ομάδας. Αν έχεις φιλοδοξίες χρειάζεσαι έναν ηγέτη εντός και εκτός γηπέδου. Με αυτά τα δεδομένα αναζητήσαμε παντού για να βρούμε τον κατάλληλο. Τελικά βρήκαμε τον υποψήφιο και ήρθε ένας άνθρωπος που έχει διεθνείς εμπειρίες, σε πολλές διοργανώσεις και έχει κάνει πρωταθλητισμό. Θέλαμε έναν άνθρωπο που να μοιράζεται το όραμά μας και παράλληλα θέλει να βελτιώσει πράγματα και να εφαρμόσει στο παρκέ αυτά που έχει στο μυαλό του. Εξαιτίας όλων αυτών ο Άλεξιτς είναι ο νέος μας προπονητής».

Τελευταίος μίλησε ο Άλεξιτς που αφενός έκανε μνεία στους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Διαμαντίδη και Νίκο Χατζηβρέττα, αφετέρου δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στον Ηρακλή. Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις πριν από δυο μήνες και πριν από δυο εβδομάδες συμφωνήσαμε. Ξέρω ποια είναι η κουλτούρα του κ. Μάνσφιλντ και του Ηρακλή και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο με παίκτες που θα έχουν μέλλον. Όπως έγινε στο παρελθόν με τους Παπαδόπουλο, Διαμαντίδη, Χατζηβρέττα, έτσι θα δουλέψουμε και φέτος. Καταρχάς για να μπορέσουμε να πετύχουμε θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Επειδή πέρα από το να είμαστε ανταγωνιστικοί, θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για να επιστρέψουμε στην μεγάλη κατηγορία».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ