Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ΄αυτό που σε συνθλίβει. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Παρίσι 2024- Οι αρχές χαλαρώνουν τους περιορισμούς κυκλοφορίας

1 Μαρτίου, 2024

 Οι αρχές έχουν χαλαρώσει τους κυκλοφοριακούς περιορισμούς που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων μετά από συναντήσεις με τοπικούς εκλεγμένους αντιπροσώπους, όπως δήλωσε σήμερα (1/3) ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού.
 
 «Θέλουμε να ενοχλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο τις ζωές όσων ζουν στο Παρίσι και στην περιοχή, ώστε να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνέζ σε συνέντευξη Τύπου.
 «Όλα τα αιτήματα των τοπικών εκλεγμένων αντιπροσώπων ικανοποιήθηκαν με εξαίρεση ένα στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού».

 Η αστυνομία είχε πει πέρυσι ότι οι χώροι Αγώνων θα ήταν προσβάσιμοι μόνο στους κατόχους εισιτηρίων ενώ θα δημιουργηθεί περίμετρος προστασίας σε άμεση γειτνίαση με τους χώρους.
 
 Ορισμένες από τις κόκκινες ζώνες, κλειστές για μηχανοκίνητη κυκλοφορία επειδή βρίσκονται γύρω από Ολυμπιακούς χώρους, έχουν εξαφανιστεί.
 Χορηγήθηκαν περισσότερες εξαιρέσεις για την πρόσβαση στις κόκκινες ζώνες, οι οποίες θα είναι πλέον προσβάσιμες κυρίως σε οχήματα παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, οχήματα μεταφοράς μετρητών και φορτηγά μετακομίσεων. Δεν θα επιτρέπονται λεωφορεία στις κόκκινες ζώνες.

 Οι άνθρωποι, με εξαίρεση τα οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να εγγραφούν σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα.
 «Εάν δω ότι οι κανόνες δεν τηρούνται, θα κλείσω τα πράγματα. Οι αρχές έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια αποδεχόμενοι εξαιρέσεις, αλλά θα απαιτηθεί κάποια συλλογική πειθαρχία», προειδοποίησε ο Νουνέζ.

 A. Bαζογιάννης