Η πιο σημαντική λέξη στον κόσμο του χρήματος είναι η ρευστότητα. Η δεύτερη πιο σημαντική λέξη είναι η μόχλευση - Rich Dad

Παρίσι 2024- Ο Μακρόν θέλει την Νακαμουρά στην τελετή έναρξης παρά τις «ρατσιστικές» αντιδράσεις

15 Απριλίου, 2024

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα (15/4) σοκαρισμένος από τις «ρατσιστικές» αντιδράσεις στο ενδεχόμενο να τραγουδήσει η Άγια Νακαμουρά, Γαλλίδα γεννημένη στο Μάλι ποπ σταρ, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

 Ο Μακρόν είπε ότι ελπίζει πολύ η Νακαμουρά, να επιλεγεί ως μέρος της τελετής της 26ης Ιουλίου δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα.

 «Σοκαρίστηκα από κάποιες αντιδράσεις. Υπήρξαν πραγματικά ρατσιστικές αντιδράσεις», είπε στο BFM TV και στο ραδιόφωνο RMC. 
 «Ελπίζω ότι θα είναι μέρος της λίστας στο τέλος, γιατί συγκαταλέγεται στους μεγάλους Γάλλους καλλιτέχνες και στους πιο δημοφιλείς παγκοσμίως».

 Η Νακαμουρά, 28 ετών, έγινε αντικείμενο διαμάχης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολιτικής διαμάχης τον περασμένο μήνα μετά τις φήμες που την ήθελαν να τραγουδά τραγούδια της Γαλλίδας θρύλου Εντίθ Πιαφ στην τελετή.
 Τραγουδάει στα γαλλικά, με συχνές χρήσεις της αργκό, τη μουσική της επηρεασμένη από τη μουσική ζουκ των Δυτικών Ινδιών, αναμειγνύοντας αμερικανικά R’n’B και Afrobeats. Το πιο γνωστό τραγούδι της, Djadja, είχε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ροές μόνο στο YouTube.

 Ακροδεξιοί πολιτικοί είπαν ότι δεν εκπροσωπεί τη Γαλλία και δεν πρέπει να είναι στην τελετή. Η επικεφαλής του εθνικού μετώπου Μαρίν Λεπέν κατηγόρησε τον περασμένο μήνα τον Μακρόν ότι επιδιώκει να «ταπεινώσει τον γαλλικό λαό».

 Οι υποστηρικτές της Νακαμουρά λένε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να επιδειχθεί η ζωντάνια και η ποικιλομορφία της σύγχρονης γαλλόφωνης κουλτούρας.

 Μετά την διαμάχη, η Νακαμουρά είπε στους επικριτές στο X τον περασμένο μήνα:
«Μπορείς να είσαι ρατσιστής αλλά όχι κουφός… Αυτό είναι που σε πληγώνει! Γίνομαι νούμερο 1 υποκείμενο του κράτους στις συζητήσεις, αλλά τι σου οφείλω πραγματικά; Τίποτα.»

 Ο Μακρόν είπε στη συνέντευξη επίσης ότι κάποιοι παρεξήγησαν και δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι θα υπήρχαν επίσης πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που θα επέλεγε ο διευθυντής τελετών Τομάς Ζολί για την τελετή  έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

 A. Bαζογιάννης