Το μέλλον ανήκει στους ανθρώπους που βλέπουν τις δυνατότητες προτού αυτές γίνουν προφανείς. Theodore Levitt, 1925-2006, Αμερικανός οικονομολόγος.

Παρέμβαση Στ. Καλαφάτη στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ

Ο Σταύρος Καλαφάτης γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ, επεσήμανε από βήματος του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ: «Τριπλό συναίσθημα μας φέρνει φέτος ακόμα πιο κοντά. Υπερηφάνεια για το χθες, σιγουριά για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο. Περηφάνια γιατί είμαστε η παράταξη των μεγάλων και απόλυτα δικαιομένων εθνικών επιλογών. Σιγουριά γιατί η χώρα μας πατά σε στέρεο έδαφος, ικανή να απαντά σε κάθε πρόκληση. Αισιοδοξία γιατί η πατρίδα μας γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά».

Απέδωσε τιμή στον ιδρυτή της παράταξης τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στους ηγέτες που τον διαδέχθηκαν αλλά και στα ιστορικά στελέχη και  όλους τους αγωνιστές της «που μετέφεραν τον πυρσό των ιδεών της από το χθες στο σήμερα».

Με αναφορές στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος τόνισε ότι εκφράζει αυθεντικά το ευρωπαϊκό όραμα. «Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι θεωρούσαν την ΕΟΚ συνδικάτο. Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν άλλοι την έσυραν στο χάος. Εμείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δώσαμε ξανά στην Ελλάδα περήφανη θέση στο κέντρο της Ευρώπης», είπε. και πρόσθεσε. «Πατριωτισμός είναι οι πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα πιο ισχυρή. Είναι η ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων, το απόρθητο των συνόρων μας, η προώθηση των δικαίων μας στη γη και τις θάλασσές μας».

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι ταυτόχρονα «το κόμμα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής που διασφαλίζει στην πατρίδα μας το δρόμο του μέλλοντος. Ανάπτυξη στα πιο ψηλά της Ευρώπης, συρρίκνωση της ανεργίας, σύγκρουση με το τέρας της ακρίβειας, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας, τόνωση της ασφάλειας, βελτίωση της καθημερινότητας. Είμαστε η παράταξη που εξασφαλίζει σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της πατρίδας μας και αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο στις ευρωεκλογές. Μια πλατιά νίκη της ΝΔ που δε θα αφήσει περιθώρια για αναχώματα στην πορεία της χώρας. Μια πλατιά νίκη που θα στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα που θα δυναμώνουν όχι θα υπονομεύουν την εθνική παρέμβαση και θα δίνει συνέχεια στο δρόμο για μια δυναμική και περήφανη πατρίδα. Αυτός είναι ο κοινός στόχος. Το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό», τόνισε.

Κ. Τζ.