Υπάρχουν στους ανθρώπους περισσότερα πράγματα να θαυμάσουμε παρά να περιφρονήσουμε. Albert Camus, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λοματσένκο με την νίκη επί του Καμπόσου

12 Μαΐου, 2024

Ο Ουκρανός πυγμάχος, Βασίλ Λοματσένκο κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο ελαφρών βαρών της IBF, μετά την νίκη του επό του -ελληνικής καταγωγής- Αυστραλού, Τζορτζ Καμπόσος, με διακοπή από τον διαιτητή στον 11ο γύρο.

    Στο κύριο γεγονός που διεξήχθη στην sold-out RAC Arena του Περθ, χωρητικότητας 15.000 θεατών, το μεγάλο φαβορί αψήφησε το θορυβώδες πλήθος και κυριάρχησε επί του «οικοδεσπότη» πυγμάχου.

    Ο 36χρονος Λοματσένκο «σφράγισε» την επικράτηση του στον 11ο γύρο, αφού προηγουμένως έριξε πολλές φορές στο ταπί, τον Αυστραλό πρωταθλητή.

    Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ουκρανός κατακτά τον τίτλο της IBF ελαφρών βαρών, αφού προηγουμένως κατείχε τις ζώνες WBC, WBA και WBO στην κατηγορία.

    «Είμαι ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής. Θέλω να πάω σπίτι και να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Ουκρανός δις Ολυμπιονίκης (2008 Πεκίνο, 2012 Λονδίνο), ο οποίος μετρά 18 νίκες (σ.σ. και τρεις ήττες) ως επαγγελαμτίας, ενώ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον.

    Ο Καμπόσος, πρώην πρωταθλητής WBA, IBF και WBO στην κατηγορία, δεν μπόρεσε να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2021, όταν προς γενική έκπληξη, επεβλήθη του Αμερικανού, Τεόφιμο Λόπες.

    «Είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Εκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά είναι πραγματικός πρωταθλητής», σχολίασε ο Καμπόσος μετά το τέλος του αγώνα.
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ