Μεταξύ της δικαιοσύνης και της απονομής δικαιοσύνης υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τις χωρίζει. Emmeline Pankhurst, 1858-1928, Βρετανίδα σουφραζέτα

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Δώστε στοιχεία να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο»

5 Δεκεμβρίου, 2023

Τη στήριξή της στην απόφαση των Ελλήνων διαιτητών να προχωρήσουν σε αποχή και να μη σφυρίζουν στα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League (9, 10 και 11 Δεκεμβρίου), προσέφερε μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς τονίζουν πως δε θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε αυτούς που απειλούν τους διαιτητές, επισημαίνουν πως θα πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι είναι απαραίτητο να διελευκανθούν και παρόμοιες υποθέσεις προηγούμενων ετών. 
Η ανακοίνωση: 
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σταθερά και συνειδητά αγωνίζεται για καθαρό και δίκαιο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως εκ τούτου οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση μας βρίσκει σύμφωνους.
Είναι γεγονός πως οι Έλληνες διαιτητές έχουν πολλάκις υποστεί ανεξιχνίαστες επιθέσεις, πιέσεις προσωπικές ή και οικογενειακές, προσπάθειες επηρεασμού τους με κάθε τρόπο.
Η σημερινή τους απόφαση για αποχή δεν λύνει το πρόβλημα και μεμονωμένα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ως μια ήπια αντίδραση που σύντομα θα ξεχαστεί, όπως η αντίστοιχη μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του κ.Τζήλου. Ωστόσο αν οι διαιτητές επιθυμούν αυτό να είναι το πρώτο βήμα ώστε η Πολιτεία κυρίως αλλά και η ΕΠΟ να ασχοληθούν σοβαρότερα με τα θέματα ασφάλειάς τους, θα το αντιμετωπίσουμε ως ένα θετικό βήμα. Οφείλουν ωστόσο να δώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα ώστε το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο, ειδάλλως θα πρόκειται για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία.
Τους καλούμε και τους συμπαραστεκόμαστε στην ανυποχώρητη διεκδίκηση όρων ασφάλειας από το Κράτος, που δεν νοείται να έχει αφήσει ανεξιχνίαστα εγκλήματα κατά προσώπων, ή να δείχνει ανοχή σε απειλές και πιέσεις απ´ όπου κι αν προέρχονται».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ