Να θυμάσαι πως κάθε ψέμα που σου έχουν πει, ακόμα και σκόπιμα, είναι, συχνά, πολύ πιο σημαντικό γεγονός από μια αλήθεια που ειπώθηκε με κάθε ειλικρίνεια. Halldor Laxness, 1902-1998, Ισλανδός συγγραφέας

Ουκρανία: Διοικητικά κέντρα κοντά στη γραμμή του μετώπου επισκέφθηκαν οι Ουμέροφ και Σίρσκι

25 Φεβρουαρίου, 2024

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι επισκέφθηκαν στρατιωτικά διοικητικά κέντρα κοντά στη γραμμή του μετώπου για να αναλύσουν την κατάσταση στο πεδίο των μαχών και να ενισχύσουν την άμυνα, δήλωσε σήμερα ο Σίρσκι.

Ο στρατός του Κιέβου μάχεται ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις κατά μήκος της εκτεταμένης γραμμής του μετώπου στην Ουκρανία ενώ χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

“Αναλύσαμε σε βάθος την τρέχουσα κατάσταση και συζητήσαμε τα περαιτέρω βήματα που απαιτούνται, πρωτίστως την προστασία των στρατευμάτων από τα drones και τους βομβαρδισμούς από εναέρια μέσα, όπως και την ενίσχυση ορισμένων περιοχών του μετώπου”, σημείωσε ο Σίρσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, την οποία συνόδευσε με φωτογραφίες του ιδίου και του Ουμέροφ κατά την συνάντησή τους με στρατιωτικούς διοικητές.

Ο Σίρσκι, ο οποίος δεν διευκρίνισε πότε έγινε η επιθεώρηση αυτή, πρόσθεσε ότι “η κατάσταση είναι περίπλοκη και απαιτεί διαρκή επιτήρηση”.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα τη στρατηγικής σημασίας πόλη Αβντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία, μετά την επίθεσή τους που διήρκεσε μήνες, και τώρα πιέζουν σε άλλες περιοχές κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

ΦΩΤΟ:  EPA/DEFENSE MINISTRY