Είναι πιο αποτελεσματικό να έλκεις τους ανθρώπους παρά να τους σπρώχνεις. Όπως ένα κομμάτι σπάγκο: Τράβηξε τον σπάγκο και θα σ’ ακολουθήσει όπου θες. Σπρώξ’ τον και δεν θα πάει πουθενά. - Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, 1890-1969, Αμερικανός στρατηγός & 34ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Οσάκα: «Ηταν όνειρο να παίξω με την Σβιάτεκ»

30 Μαΐου, 2024

Η Ναόμι Οσάκα, η οποία αποκλείσθηκε στον δεύτερο γύρο του Ρολάν Γκαρός, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με την Ιγκα Σβιάτεκ, δήλωσε πως «ήταν ένα από τα όνειρα της» να αντιμετωπίσει την Πολωνή επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης.

    Η τενίστρια από την Ιαπωνία, η οποία επέστρεψε στα κορτ στις αρχές του 2024 μετά από απουσία μιας σεζόν, προκειμένου να φέρει στον κόσμο την κόρη της, είπε ότι βίωσε έναν «αξέχαστο» αγώνα ενάντια στην κάτοχο του τίτλου, που ήταν ένας από τους πιο «διασκεδαστικούς για μεγάλο χρονικό διάστημα», παρά την ήττα της με 7-6(1), 1-6, 7-5.

    Παρά το γεγονός ότι όπως είπε «έκλαψε όταν έφυγε από το γήπεδο», πρόσθεσε πως «συνειδητοποίησα ότι είχα παρακολουθήσει την Ιγκα να κατακτά αυτό το τουρνουά πέρυσι όταν ήμουν έγκυος. Ηταν όνειρό μου να μπορέσω να παίξω εναντίον της και νομίζω ότι τα πήγα πολύ καλά. Υπάρχει λόγος για τον οποίο η Σβιάτεκ είναι Νο 1 στον κόσμο. Οσο έπαιζα εναντίον της, μάθαινα ταυτόχρονα. Και νομίζω ότι μπορώ να μάθω πολλά από αυτήν την εμπειρία».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ