Αν δεν μπορεί να εκφραστεί με αριθμούς, δεν είναι επιστήμη, είναι γνώση. Robert Heinlein, 1907-1988, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Οριστική διακοπή στο Ουντινέζε-Ρόμα, μετά την κατάρρευση του Εντικά

14 Απριλίου, 2024

Σοκ προκάλεσε στο 70ό λεπτό της αναμέτρησης, Ουντινέζε-Ρόμα, η κατάρρευση του κεντρικού αμυντικού των «τζαλορόσι», Εβάν Εντικά, εξέλιξη που επέφερε την οριστική διακοπή της αναμέτρησης (στο λεπτό εκείνο το σκορ ήταν 1-1). 

Ο γεννημένος στο Παρίσι, αλλά διεθνής με την Εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού, 24χρονος παίκτης ακούμπησε δύο φορές το στήθος του και στη συνέχεια σωριάστηκε στο έδαφος, προκαλώντας πανικό στο γήπεδο «Φρίουλι». Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε με φορείο, έχοντας, όμως, τις αισθήσεις του.

Ο διαιτητής Παϊρέτο διέκοψε αμέσως το παιχνίδι, επιτρέποντας στους γιατρούς να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον Εντικά, ο οποίος λίγο αργότερα αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο κάνοντας με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του ότι είναι καλύτερα.

Το ματς διακόπηκε οριστικά μετά από αυτό το δραματικό περιστατικό. Ο προπονητής της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, κατευθύνθηκε αμέσως στα αποδυτήρια για να τσεκάρει από κοντά την κατάσταση του κεντρικού αμυντικού, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις.