Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή έψαχνα για στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Ορεινή Ποδηλασία στην καρδιά του Γέρακα “MTB ΓΕΡΑΚΑΣ 2024 VOL. 1 (XCΕ- XCC)”

12 Φεβρουαρίου, 2024

Ο καθιερωμένος αγώνας ορεινής ποδηλασίας έλαβε χώρα και φέτος μέσα στην καρδιά της πόλης του Γέρακα.

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου ξεκίνησε με αγώνες Eliminator-XCE καθώς και αγώνες SHORT TRACK-XCC, στους οποίους περιλαμβάνονταν και οι πρώτοι αγώνες μικρών κατηγοριών καθώς επίσης και ο 1ος αγώνας κυπέλου για φέτος BIKE EXPERT CUP.

Διοργανωτές ήταν ο ΣΥ.ΦΑ.ΓΕΡΑΚΑ, ο Δήμος Παλλήνης και ο Π.Δ.Σ ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Στους αγώνες συμμετείχαν 300 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα και από 21 διαφορετικούς συλλόγους

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι εξής: 
ΣΥ.ΦΑ.ΓΕΡΑΚΑ – Π.Δ.Σ ΟΔΥΣΣΕΑΣ – ΠΣ ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – Α.Ο. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ -ΑΕΚ –  Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΠΟ ΚΩ -ΓΠΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ -Π.Ο ΤΡΙΠΟΛΗΣ -Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ –  Η ΠΡΟΟΔΟΣ Α.Σ.Ν ΒΟΥΤΣΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ -ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ –    Α.Ο ΔΟΞΑ ΠΕΥΚΗΣ – Π.Σ ΜΑΝΔΡΑΣ ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ – ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ -ΡΟΔΗΛΙΟΣ -ΠΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ – ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ – Α.Σ.Κ.ΑΛΦΑ – ΠΑΣ ΑΤΛΑΣ –     Α.Ο ΦΙΔΑΡΗΣ – ΚΑΟ ΦΙΛΙΝΟΣ .

Ο ανοιξιάτικος καιρός ευνόησε την διεξαγωγή του αγώνα και βοήθησε αναμφίβολα να τον απολαύσουν τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές ενώ ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών πρόσφερε ένα έντονο, γεμάτο ενδιαφέρον θέαμα. 

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν για άλλη μια φορά τα διοικητικά μέλη του Δήμου Γέρακα, αναμεσά τους και ο νέος Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης.

Στα πλαίσια των φετινών αγώνων όμως, ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Δήμο Παλλήνης, συνέδεσε τις αθλητικές αυτές δραστηριότητες με μια ανθρωπιστική δράση, καλώντας για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που φιλοξενούνται  στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και τα είδη που συλλέχθηκαν παραδόθηκαν στην δομή από τον Νίκο Αυγερινό.