Διαπίστωσα ότι είναι πιο εύκολο να πείθεις ένα πλήθος παρά ένα μεμονωμένο άνθρωπο - Μπενίτο Μουσολίνι

Ολυμπιακός: Ζητάει ενεργοποίηση του Υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής

14 Νοεμβρίου, 2023

 Την ενεργοποίηση του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ζήτησε ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του, μετά την γνωστοποίηση του υπουργείου  Αθλητισμού για την έναρξη  ελεγκτικών διαδικασιών στα σωματεία.
  Όπως είναι γνωστό, νωρίτερα σήμερα, με σχετική Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις της διαδικασίας διενέργειας των ελέγχων, σε εφαρμογή του άρθρου 44 του νόμου 4809/2021 για τον έλεγχο των αθλητικών φορέων.

 Η ανακοίνωση:
 «Μετά την έκδοση του Δελτίου Τύπου από το Υπουργείο Αθλητισμού, για την έναρξη  ελεγκτικών διαδικασιών στα σωματεία, ευελπιστούμε ότι θα ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα και το αρμόδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
 Όπως αναφέρει και το Υπουργείο Αθλητισμού, «οι επιτόπιοι έλεγχοι δεν υποκαθιστούν κάθε άλλο διοικητικό και οικονομικό έλεγχο.
 Είμαστε βέβαιοι ότι χωρίς την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα στους προαναγγελθέντες ελέγχους.»