Βγάλε τη διπλωματία από τον πόλεμο και όλο το πράγμα θα ξεφουσκώσει μέσα σε μια βδομάδα - Will Rogers

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Κλείνει» ο Σηκουάνας για 7 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης

24 Νοεμβρίου, 2023

Ο Σηκουάνας-όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στη Γαλλία- θα παραμείνει κλειστός για «περίπου επτά ημέρες» πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου 2024, που θα γίνει, για πρώτη φορά έξω από στάδιο.

Αυτό το κλείσιμο αποφασίστηκε «για λόγους ασφαλείας». Σχεδόν 300 πλοία που πραγματοποιούν κρουαζιέρα διέρχονται καθημερινά από την πρωτεύουσα, χωρίς να υπολογίζονται οι θαλάσσιες μεταφορές, με σημαντική κίνηση σιτηρών.

Οι αρχές, ωστόσο, συνεχίζουν να συζητούν «με τους διάφορους κλάδους προκειμένου να βρουν λύσεις για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους», αναφέρθηκε σχετικά.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του Παρισιού, αλλά η περίμετρος του κλεισίματος του Σηκουάνα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Το κλείσιμο θα πρέπει ειδικότερα να χρησιμοποιηθεί για τις τελευταίες πρόβες της τελετής αλλά και για την εγκατάσταση των κερκίδων που θα φιλοξενήσουν τους 100.000 θεατές στις κάτω αποβάθρες του Σηκουάνα, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

Προς το παρόν, ο αριθμός των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν την τελετή στις ψηλές όχθες του Σηκουάνα δεν έχει ακόμη καθοριστεί επίσημα. Αν και ο αριθμός των 400.000 κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες, θα μπορούσε ωστόσο να αναθεωρηθεί προς τα κάτω, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουεντά-Καστερά διαβεβαίωσε στις 26 Οκτωβρίου το BFM TV ότι οι «απαντήσεις» στο θέμα των θεατών που θα βρεθούν στις ψηλές αποβάθρες του Σηκουάνα θα πρέπει να δοθούν «τον Νοέμβριο».

Το κομμάτι του Σηκουάνα που διασχίζει το Ολυμπιακό χωριό στο Σεντ Ντενί θα κλείσει επίσης, αλλά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

A . Bαζογιάννης