Ένα πράγμα που πρέπει να μάθεις για την πολιτική είναι ότι δεν μπορείς να πας να παίξεις γκολφ με τον Πρόεδρο και να τον νικήσεις. Lyndon Johnson, 1908-1973, Αμερικανός πρόεδρος

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas

29 Δεκεμβρίου, 2023

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas, στη Macquarie Asset Management, μετά την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων που προβλέπει η νομοθεσία. 

Το συνολικό τίμημα για την Enel Green Power Hellas ήταν περίπου 350 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης περίπου 980 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε η Enel, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, συνήφθη συμφωνία μετόχων με την Macquarie Asset Management που προβλέπει τον κοινό έλεγχο της εταιρείας προκειμένου να συνδιαχειριστούν το τρέχον χαρτοφυλάκιο παραγωγής των εν λειτουργία σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας και παράλληλα τη συνέχιση της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου νέων έργων της, αυξάνοντας περαιτέρω την εγκατεστημένη ισχύ της.

Ο Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, Αριστοτέλης Χαντάβας, τοποθετήθηκε για τη συμφωνία της ελληνικής θυγατρικής με την Macquarie Asset Management Green Investments: «Σήμερα ολοκληρώνεται και τυπικά μία μεγάλη πράσινη συμφωνία ανάμεσα σε ένα από τα δυναμικά επενδυτικά funds του κόσμου και στον κορυφαίο πάροχο ενέργειας. Στόχος μας είναι η νέα εταιρεία που δημιουργείται να πρωταγωνιστήσει στην αγορά ενέργειας της Ελλάδας και να ενισχύσει την βιώσιμη ανάπτυξη. Με στρατηγικές κινήσεις από την πλευρά μας όπως είναι οι επενδύσεις στην αποθήκευση, το repowering και η υβριδοποίηση υφιστάμενων έργων, το νέο εταιρικό σχήμα θα ηγηθεί των ενεργειακών εξελίξεων στη χώρα. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους μου οι οποίοι εργάστηκαν επί μήνες για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία».

Η Enel Green Power Hellas διαθέτει 59 πάρκα σε λειτουργία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 482 MW από αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς και έξι φωτοβολταϊκά έργα υπό κατασκευή, ισχύος 84 MW. Αναπτύσσει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών και ηλιακών έργων, παράλληλα με την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε καινοτόμες λύσεις όπως η αποθήκευση και τα υβριδικά έργα.