Δεν θεωρούμε ντροπή την φτώχεια. Ντροπή είναι να μην την αποφεύγει κανείς δουλεύοντας. Θουκυδίδης, 460-394 π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

«Οικοδομούμε ένα σύγχρονο κράτος» τόνισε ο ΥΜΑΘ Στ. Κωνσταντινίδης σε συνέδριο του ΑΣΕΠ

15 Μαΐου, 2024

Στις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, σε χαιρετισμό του στις εργασίες του 3ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου του ΑΣΕΠ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με το κατά πόσο το Δημόσιο μπορεί να αποτελέσει εργοδότη συνειδητής επιλογής για τους εργαζόμενους, σε μια εποχή που το εργασιακό περιβάλλον αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, τόσο ως προς τα μέσα και τις τεχνολογίες, τον τόπο της απασχόλησης και τους χρόνους εργασίας, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι είναι κρίσιμο ζήτημα, γιατί θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα και το επίπεδο του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες.

«Ο πρόσφατος νόμος του ΥΠΕΣ, με τις αλλαγές που επέφερε στην επιλογή διοικήσεων, σηματοδοτεί την αλλαγή νοοτροπίας και ενισχύει το αίτημα για διαφάνεια και αξιοκρατία», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας ότι «σε συνδυασμό με τη στοχοθεσία και την αξιολόγηση, οικοδομείται ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο καλείται να ανταποκριθεί στις πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής και φυσικά στις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Επίσης, υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση, η απραξία δεν αποτελεί επιλογή και πως το 2025 θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες στελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.