Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα. Κινέζικη παροιμία

Οι διακρίσεις σε βάρος ΑμεΑ στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου

15 Απριλίου, 2024

Οι διακρίσεις και προκαταλήψεις απέναντι σε άτομα με αναπηρία θα βρεθούν στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου με θέμα «οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε: εξετάζοντας κριτικά τον μισαναπηρισμό και την εξιδανικευμένη κανονικότητα». Το συνέδριο διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο του Sheffield και το iHuman.
Το Συνέδριο, με εισηγητές ακαδημαϊκούς και ερευνητές από τα πανεπιστήμια Sheffield, Exeter, Sydney, Κύπρου, ΕΚΠΑ, ΔΠΘ και ΑΠΘ, αλλά και ακτιβιστές, θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Απριλίου 2024, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στο Συνέδριο θα αναδειχθούν θέματα θεωρητικοποίησης της αναπηρίας στη βάση υλιστικών και μεταδομιστικών προσεγγίσεων -αποστασιοποιημένα από τις βιολογικές, ιατρικές, κανονιστικές θεωρίες της εξιδανικευμένης κανονικότητας- και θα συζητηθούν εκπαιδευτικές και κοινωνικές πολιτικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

φωτ.αρχείου