Ποτέ τίποτε μεγάλο δεν επιτεύχθηκε χωρίς κίνδυνο. Νικολό Μακιαβέλι, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος

Ο ΥΕΘΑ στον εορτασμό του προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο, στη Σχολή Πεζικού

 

Τον προστάτη του ‘Αγιο Γεώργιο τίμησε σήμερα ο Στρατός Ξηράς, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού, στη Χαλκίδα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη.

   Ο κ. Δένδιας παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία που τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσοστόμου, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων 3ου Συντάγματος Πεζικού και στη συνέχεια περιηγήθηκε στη στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων, υλικών και μέσων.

   Σε δήλωση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η γιορτή του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Ελληνικού Στρατού δεν αφορά μόνον τα λαμπρά επαγγελματικά στελέχη του Ελληνικού Στρατού, τη ραχοκοκαλιά του, αφορά όλους αυτούς που φορούν, φόρεσαν και θα φορέσουν την έντιμη στολή του Έλληνα Στρατιώτη και Αξιωματικού».

   Παράλληλα, σχολίασε ότι «ο Στρατός έχει ένα διπλό καθήκον: καταρχήν, είναι μια ισχυρή δύναμη αποτροπής, προφυλάσσει την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Αλλά είναι και μια δύναμη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία, την ώρα της ανάγκης της. Με αυτή, λοιπόν, τη διπλή σημασία ο Ελληνικός Στρατός έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

    Με την “Ατζέντα 2030”, οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Ελληνικός Στρατός οδηγούνται σε μια νέα εποχή. Έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως απαιτείται», επισήμανε περαιτέρω.

   Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, οι βουλευτές Αθανάσιος Ζεμπίλης (ΝΔ), Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη (ΝΔ), Παναγιού (Γιώτα) Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Αικατερίνη Καζάνη (ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής), ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων Δημήτριος Σέρρας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κά.

   Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο οποίος εκπροσώπησε και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας, υποστράτηγος Γεώργιος Καπράλος, οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, στρατηγός (ε.α.) Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΣ, στρατηγοί (ε.α.) Κωνσταντίνος Γκίνης και Γεώργιος Καμπάς, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αντιπροσωπείες στελεχών από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.