Ποτέ τίποτε μεγάλο δεν επιτεύχθηκε χωρίς κίνδυνο. Νικολό Μακιαβέλι, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος

Ο Χούλκενμπεργκ στη Sauber ενόψει της «εισόδου» της Audi

26 Απριλίου, 2024

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ θα αποτελέσει παρελθόν από τη Haas στο τέλος της τρέχουσας σεζόν στη Φόρμουλα Ένα, καθώς υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη Sauber, η οποία προετοιμάζεται να γίνει η εργοστασιακή ομάδα της Audi που «μπαίνει» στη Φόρμουλα Ένα το 2026. Έτσι, ο Γερμανός θα είναι ο πρώτος οδηγός της ελβετικής ομάδας στην «εποχή» της ως Audi, με τη Sauber να εξασφαλίζει τις υπηρεσίες του «Χούλκ» από το 2025 και μετά.

Ο Χούλκενμπεργκ εντάχθηκε στο δυναμικό της Haas το 2023, επιστρέφοντας στη Φόρμουλα Ένα ύστερα από τριετή απουσία, καθώς η τελευταία «φουλ» σεζόν του ήταν το 2019 με τη Renault, ενώ το 2020 και το 2022 έκανε κάποιες… έκτακτες εμφανίσεις με τη Racing Point και την Aston Martin. Τώρα, όμως, επιβεβαιώθηκε ότι ο 36χρονος Γερμανός θα αποτελέσει παρελθόν από την αμερικανική ομάδα στο τέλος της σεζόν, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στη Sauber.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χούλκενμπεργκ επιστρέφει στη Sauber, καθώς είχε «τρέξει» στη Φόρμουλα Ένα με το μονοθέσιο της ομάδας από το Χίνβιλ το 2013. Ο έμπειρος «πιλότος» τόνισε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του: «Επιστρέφω στην ομάδα, με την οποία συνεργάστηκα το 2013 και έχω όμορφες αναμνήσεις από το ισχυρό ομαδικό πνεύμα στην Ελβετία. Η προοπτική να αγωνιστείς για λογαριασμό της Audi είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Όταν ένας κατασκευαστής από τη Γερμανία μπαίνει στη Φόρμουλα Ένα με τέτοια αποφασιστικότητα, είναι μια μοναδική ευκαιρία. Το να εκπροσωπώ την εργοστασιακή ομάδα μιας τέτοιας μάρκας αυτοκινήτου με μονάδα ισχύος κατασκευασμένη στη Γερμανία είναι μεγάλη τιμή για μένα».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ