Ένα δοχείο δημιουργείται από έναν σβόλο πηλού με προσεκτική δουλειά, αλλά είναι το κενό μέσα στο δοχείο που το κάνει χρήσιμο. - Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος

Ο Τουλούπης στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Υπερπήδησης Εμποδίων

15 Απριλίου, 2024

Στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται ο Άγγελος Τουλούπης, μαζί με το άλογό του Lord Mexx, προκειμένου να συμμετάσχει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Υπερπήδησης Εμποδίων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ιπποδρόμιο του Διεθνούς Συνεδριακού & Εκθεσιακού Κέντρου του Ριάντ, με τη συμμετοχή πολλών κορυφαίων ονομάτων της ιππασίας. Συνολικά θα αγωνιστούν 35 αθλητές με 41 άλογα, από 19 χώρες.

Ο κτηνιατρικός έλεγχος των αλόγων είναι σήμερα, ενώ ο πρώτος αγώνας του τελικού είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη 17 Απριλίου, ο δεύτερος για την Πέμπτη 18 Απριλίου και ο τελικός για το Σάββατο 20 Απριλίου.

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας αθλητής συγκέντρωσε 104 βαθμούς και προκρίθηκε ως πρώτος από την βαθμολογία της λίγκας της Νότιας Κεντρικής Ευρώπης και 3ος στην συγκεντρωτική κατάταξη Κεντρικής Ευρώπης. Θα είναι η πρώτη συμμετοχή του Άγγελου Τουλούπη σε τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η τρίτη για την Ελλάδα.