Όπου υπάρχει συγκέντρωση της εξουσίας σε λίγα χέρια, εκεί κατά κανόνα αποκτούν τον έλεγχο άνθρωποι με νοοτροπία γκάνγκστερ - Λόρδος Άκτον

Ο Τάικα Γουαϊτίτι δεν «ενδιαφερόταν» να σκηνοθετήσει το «Thor: Ragnarok» αλλά έπρεπε να «ταΐσει τα παιδιά του»

28 Νοεμβρίου, 2023

Ο διάσημος σκηνοθέτης Τάικα Γουαϊτίτι (Taika Waititi) καλεσμένος στο «SmartLess podcast» μίλησε για την καριέρα του στους συμπαρουσιαστές Τζέισον Μπέιτμαν (Jason Bateman), Σον Χέις (Sean Hayes) και Γουίλ Αρνέτ (Will Arnett). 

Ο Γουαϊτίτι έγινε αρχικά γνωστός κάνοντας ανεξάρτητες ταινίες και σκηνοθετώντας τηλεοπτικές εκπομπές στη Νέα Ζηλανδία, τη χώρα καταγωγής του, πριν το μεγάλο του ντεμπούτο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

«Ξέρετε κάτι, δεν με ενδιέφερε να κάνω μια από αυτές τις ταινίες. Δεν ήταν στα σχέδιά μου για την καριέρα μου ως δημιουργός. Αλλά ήμουν φτωχός και μόλις είχα αποκτήσει το δεύτερο παιδί μου. Σκέφτηκα: “Θα ήταν μια τέλεια ευκαιρία να ταΐσω αυτά τα παιδιά”», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε: «Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν “θέλεις να το κάνεις;”. Και ο “Thor” -ας το παραδεχτούμε, ήταν πιθανότατα το λιγότερο δημοφιλές franchise της [Marvel]».