Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν΄ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ. Ένας από τους 7 σοφούς της Αρχ. Ελλάδας

Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα – Διαπραγματεύσεις in extremis στο Κάιρο

7 Μαΐου, 2024

Η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού μετέδωσε πως μονάδες του έχουν κυριεύσει την παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, η οποία συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα, διαπραγματεύσεις in extremis στο Κάιρο

Ερωτηθείς σχετικά με την πληροφορία, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού περιορίστηκε να πει πως θα δοθεί «σύντομα» δελτίο Τύπου για το θέμα στη δημοσιότητα.

Η αρχή που διαχειρίζεται τη διέλευση έκανε γνωστό πως έχει κλείσει, εξαιτίας της παρουσίας ισραηλινών αρμάτων μάχης.

Τρεις πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς επιβεβαίωσαν ότι η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ανασταλεί.

Μέσω της συγκεκριμένης συνοριακής διέλευσης εισέρχεται στον παλαιστινιακό θύλακο το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας που φθάνει στον θύλακο υπό πολιορκία, το σύνολο του πληθυσμού του οποίου αντιμετωπίζει λιμό, κατά τον ΟΗΕ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ