Το Κακό είναι προϊόν της ικανότητας του ανθρώπου να κάνει αφηρημένο αυτό που είναι συγκεκριμένο. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Ο Ράις ένιωθε νευρικός για τη μεταγραφή ρεκόρ στην Άρσεναλ

20 Νοεμβρίου, 2023

Ο Ντέκλαν Ράις είπε ότι η ιδιαίτερα δαπανηρή μεταγραφή του από τη Γουέστ Χαμ στην Άρσεναλ τον έκανε να νιώθει «πολύ νευρικός», καθώς ο διεθνής μέσος έφτασε στο Βόρειο Λονδίνο γνωρίζοντας ότι ο σύλλογος θα περίμενε να τον δει να έχει άμεση επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας.

Η Άρσεναλ απέκτησε τον 24χρονο Άγγλο τον Ιούλιο για 105 εκατομμύρια λίρες (περίπου 120 εκ. ευρώ), μεταγραφή ρεκόρ μεταξύ δύο βρετανικών συλλόγων, ξεπερνώντας τις 100 εκατομμύρια λίρες που πλήρωσε η Μάντσεστερ Σίτι στην Άστον Βίλα για τον Τζακ Γκρίλις το 2021.

«Όταν ολοκληρωνόταν η μεταγραφή, ήμουν πολύ νευρικός λόγω του κόστους της μεταγραφής», είπε ο Ράις στους δημοσιογράφους ενόψει του τελευταίου προκριματικού της Αγγλίας για το Euro κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία και πρόσθεσε:

«Είσαι ένας άνθρωπος που αγοράστηκε για 105 εκατομμύρια λίρες, δεν αισθάνεσαι πολύ φυσιολογικά. Αλλά αυτό οφείλεται σε αυτά που είχα κάνει στη Γουέστ Χαμ. Είναι 100 εκατομμύρια λίρες, είναι πολλά χρήματα, μπορούσα να καταλάβω την πίεση που συνεπάγεται.
Όχι μόνο η πίεση που ασκείς στον εαυτό σου, αλλά υπάρχει η προσδοκία να προσφέρεις αμέσως. Έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε μένα, πρέπει να αποδείξω ότι μπορώ να πάω εκεί και να αλλάξω τα πράγματα».

Ο Ράις είπε επίσης ότι κατανοούσε γιατί ο συμπαίκτης του στην Αγγλία, Γκρίλις, ο οποίος κέρδισε το τρεμπλ με τη Σίτι την περασμένη σεζόν, μπορεί να δυσκολεύτηκε αρχικά μετά τη μεταγραφή του:
«Ήταν ένας ποδοσφαιριστής 100 εκατομμυρίων λιρών, αλλά καθώς δεν έπαιζε τόσο πολύ, ήταν μάλλον λίγο διαφορετικό για αυτόν. Τώρα πετάει και είναι το ίδιο για εμένα».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ