Οι Έλληνες πιστεύουν ακράδαντα ότι όλα τα δυσάρεστα που τους έχουν συμβεί οφείλονται στην Δύση και γι’ αυτό προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να της μοιάσουν. Νίκος Δήμου, 1935-, Έλληνας συγγραφέας & αρθρογράφος

Ο Ολυμπιακός ζητά την τιμωρία του Αταμάν, του διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος των «πράσινων» και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

6 Ιουνίου, 2024

Το χθεσινό ξέσπασμα του Εργκίν Αταμάν και τα όσα ακολούθησαν στον διάδρομο του ΟΑΚΑ, μετά την αποβολή του τεχνικού του Παναθηναϊκού στο 1:51 πριν από τη λήξη του πρώτου τελικού, απέφεραν την αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» κατηγορούν τον Τούρκο προπονητή για δυσφήμιση του αθλήματος και απέστειλαν έγγραφο στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, ζητώντας την τιμωρία της «πράσινης» ΚΑΕ, του Αταμάν και του διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος των «πράσινων».

Ο Τούρκος προπονητής, αφού χειροκρότησε ειρωνικά τους τρεις διαιτητές του αποψινού ντέρμπι (Παπαπέτρου, Καρπάνος, Θεονάς) για τις αποφάσεις τους, μετά τη δεύτερη τεχνική που δέχθηκε λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, στη συνέχεια πήρε σε έξαλλη κατάσταση την άγουσα για τα αποδυτήρια και την ώρα που περπάταγε απηυδισμένος στον διάδρομο του ΟΑΚΑ μονολογούσε: «Τώρα καταλαβαίνω γιατί στο ποδόσφαιρο σφυρίζουν ξένοι διαιτητές».

Πάνω σε αυτήν την τοποθέτηση, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ κάνει λόγο για δυσφήμιση του αθλήματος και ζητά από τον αθλητικό δικαστή την τιμωρία του Τούρκου τεχνικού, του διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος των «πράσινων», Δημήτρη Κοντού, ο οποίος έγνεψε καταφατικά στα λεγόμενα του Αταμάν, και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενόψει του Game 3, που είναι προγραμματισμένο για τις 10/6 στο ΟΑΚΑ. 

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ