"Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο" - Αδαμάντιος Κοραής

Ο Νταχούντ, πρώην διεθνής με τη Γερμανία, στην εθνική Συρίας

16 Μαρτίου, 2024

 Ο Γερμανός πρώην διεθνής και μέσος της Στουτγάρδης, Μαχμούντ Νταχούντ, κλήθηκε σήμερα (167/3) μεταξύ των 24 παικτών της Συρίας, αφού αποφάσισε να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα του αραβικού έθνους.
 Ο γεννημένος στη Συρία, 28χρονος, κλήθηκε να παίξει για τη χώρα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Μιανμάρ, που θα διεξαχθούν στις 21 και 26 Μαρτίου.

 «Ο Μαχμούντ Νταχούντ αναμένεται να είναι παρών στον δεύτερο αγώνα με τη Μιανμάρ (στο Νταμάμ) λόγω μιας ειδικής οικογενειακής συγκυρίας που θα τον αναγκάσει να χάσει τον πρώτο αγώνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Συριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
 
 Ο Νταχούντ εκπροσώπησε νέος τη Γερμανία και κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών το 2017, ενώ έχει δύο συμμετοχές για την εθνική ομάδα ανδρών της Γερμανίας.

 «Η Γερμανία είναι το σπίτι μου, πέρασα όλη μου τη ζωή εδώ και ήμουν περήφανος που έπαιζα για τη Γερμανία. Η Συρία είναι η χώρα καταγωγής της οικογένειάς μου και η χώρα γέννησής μου», είπε ο Νταχούντ σε συνέντευξή του στο Sky Germany.
 «Έμαθα από την οικογένειά μου νωρίς πόσο προνομιούχοι είμαστε που ζούμε στη Γερμανία και πόσο σημαντικό είναι ταυτόχρονα να φέρουμε χαρά στους ανθρώπους στη Συρία. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ για κάτι που είναι κοντά στην καρδιά μου». 

Α. Βαζογιάννης