Μέσα στην αόριστη θεωρία ότι όλα στον κόσμο είναι λάθος, κάθε σταθερή αίσθηση ευθύνης εξαφανίζεται. Theodore Adorno, 1903-1969, Γερμανός φιλόσοφος

Ο Λεβ συμβουλεύει τον Νάγκελσμαν

26 Νοεμβρίου, 2023

Ο Γιοακίμ Λεβ είναι ο πλέον κατάλληλος προπονητής, για να μιλήσει σχετικά με τον «ηλεκτρικό πάγκο» της εθνικής Γερμανίας. Ο κορυφαίος τεχνικός, έμεινε για 15 χρόνια στην συγκεκριμένη θέση, όπου τον αντικατέστησαν διαδοχικά, ο Χάνσι Φλικ και ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

    Ο τελευταίος δέχεται έντονη κριτική για τις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας, περίπου επτά μήνες πριν το Euro 2024, που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

    Και ο Λεβ έσπευσε να υπερασπισθεί, αλλά και να συμβουλεύσει τον νεαρό προπονητή, λέγοντας χαρακτηριστικά στην γερμανική εφημερίδα «Bild»: «Πρέπει να βρούμε λύσεις τακτικής και διασκεδαστικά στοιχεία. Αυτή πρέπει να είναι η προσέγγισή μας και η απαίτησή μας στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Πρέπει επίσης να επανεξετάσουμε την ατομική προπόνηση. Όχι, δεν πρόκειται για κριτική στον Γιούλιαν. Είναι ένας νέος προπονητής με καλές ιδέες και μεγάλη εμπειρία. Δεν μπορούμε να τον αμφισβητήσουμε μετά από τέσσερις αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι θα βρει τις λύσεις».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ