Όλη η πολεμική προπαγάνδα, οι κραυγές και τα ψέματα και το μίσος, έρχονται, όλα ανεξαιρέτως, από ανθρώπους που δεν πολεμούν. George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

Ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος επίτιμος διδάκτορας του ΔΙΠΑΕ

18 Απριλίου, 2024

Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονοµικών Επιστηµών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) αναγορεύτηκε χθες ο καθηγητής Ναυτιλίας, Εµπορίου και Χρηµατοοικονοµικών στην έδρα Lloyd’s Register Foundation του Bayes Business School του City, University of London Κώστας Γραµµένος, ο οποίος από το 2006 έως το 2019 διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του ΔΙΠΑΕ.
«Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος προχωρεί με σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς αμφιβολία. Έχετε όραμα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Προσωπικά πιστεύω ότι ένας δρόμος υπάρχει, αυτός της δημιουργίας που αποτελεί τον λόγο της ύπαρξής μας», ανέφερε ο κ. Γραμμένος αποδεχόμενος τον έπαινο σε εκδήλωση που έγινε στο κεντρικό αµφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ στη Θέρμη, το οποίο προς τιμήν του θα μετονομαστεί, σε «Αμφιθέατρο Κώστας Γραμμένος».
Αναφερόμενος στον τιμώμενο ο πρύτανης του ΔΙΠΑΕ, καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος επισήμανε ότι «μας έδωσε τα φώτα με ένα πλαίσιο ηθικής, εργατικότητας, ομαδικού πνεύματος, ακαδημαϊκότητας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να πετύχουμε πολύ σημαντικότερα πράγματα στην πορεία του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος».
Στην τελετή παρευρέθη -μεταξύ άλλων-  ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επί πρωθυπουργίας του οποίου, τέθηκε σε ισχύ το σχέδιο νόμου που όριζε την ίδρυση του πρώτου Διεθνούς Πανεπιστημίου στη χώρα μας, με πρώτο πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, το τιμώμενο πρόσωπο.
Πηγή φωτογραφιών: ΔΙΠΑΕ