Το αντίθετο του θάρρους στην κοινωνία μας δεν είναι η δειλία• είναι το βόλεμα. - Rollo May, 1909-1994, Αμερικανός ψυχολόγος

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

10 Δεκεμβρίου, 2022

Αυξημένες νεφώσεις και βροχές αναμένονται σήμερα στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το απόγευμα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν στη Δυτική Μακεδονία και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.