Όταν αυτό που κάνουμε δεν αποδίδει, έχουμε την τάση να κάνουμε περισσότερο απ’ αυτό και με μεγαλύτερη ένταση. Από το βιβλίο Heart, Soul & Spirit των Dr. Bill Maynard & Tom Champoux

Ο Ίλιεφ ανέλαβε την εθνική Βουλγαρίας

1 Νοεμβρίου, 2023

Ο Ίλιαν Ίλιεφ θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Βουλγαρίας, διαδεχόμενος τον απολυθέντα Σέρβο Μλάντεν Κρστάιτς. Ο 55χρονος τεχνικός, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Ελλάδα (συγκεκριμένα την ΑΕΚ) το 1998, κάθεται από το 2018 στον πάγκο της Τσέρνο Μόρε, στην οποία μάλιστα συμφωνήθηκε να παραμείνει ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν, πριν αφοσιωθεί στην εθνική ομάδα. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ίλιεφ με την βουλγαρική ομοσπονδία έχει ισχύ ως το 2026 και θα κάνει ντεμπούτο στις 16/11, στο ματς με την Ουγγαρία για τα προκριματικά του EURO 2024. Με μόλις δύο βαθμούς σε έξι αγώνες, η Βουλγαρία είναι ουραγός του 7ου ομίλου και έχει ήδη αποκλειστεί από την τελική φάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ίλιεφ γίνεται ο έκτος διαφορετικός προπονητής που αναλαμβάνει την εθνική Βουλγαρίας τα τελευταία 4,5 χρόνια, δηλαδή μετά την αποχώρηση του Πέταρ Χούμπτσεφ, το καλοκαίρι του 2019.