Αν η ιστορία των τελευταίων ετών μας διδάσκει κάτι είναι ότι η ειρήνη δεν είναι επακόλουθο του αφοπλισμού, ο αφοπλισμός είναι επακόλουθο της ειρήνης - Bernard Baruch

Ο βιώσιμος σχεδιασμός του νέου ηλεκτρικού Renault 5 E-Tech

29 Φεβρουαρίου, 2024

Το ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech, καθώς και η μπαταρία του, θα κατασκευάζονται από το καλοκαίρι του 2025 στη Γαλλία. Θα συναρμολογούνται στο εργοστάσιο της Douai, έναν από τους χώρους παραγωγής του αρχικού Renault 5. Ο κινητήρας (ηλεκτροκινητήρας, μειωτήρας, μονάδα διαχείρισης ισχύος) θα κατασκευάζεται στην Cleon και οι μονάδες θα παράγονται στο εργοστάσιο στη Douai. Έως το 2030, το ανθρακικό αποτύπωμα των μονάδων θα είναι κατά 35% μικρότερο σε σχέση με το άλλο ηλεκτρικό μοντέλο ZOE.

Το ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech θα κατασκευάζεται στη βόρεια Γαλλία, αξιοποιώντας ένα συμπαγές οικοσύστημα προμηθευτών που βρίσκονται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το συγκρότημα ElectriCity. Το μοντέλο επιτυγχάνει συνολικό ποσοστό ανακυκλωσιμότητας 85%, ενσωματώνοντας κατά 19,4% ανακυκλωμένα υλικά και κατά 26,6% υλικά που ανακτώνται από την κυκλική οικονομία. Τα υφάσματα των καθισμάτων θα κατασκευάζονται από πλήρως ανακυκλωμένο υλικό, ενώ θα υπάρχουν υλικά βιολογικής προέλευσης για την κατασκευή του τιμονιού και της εσωτερικής μόνωσης. Η κυκλοφορία του προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Κ.Π.