Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία. Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Ο Άλεκ και η Χιλάρια Μπάλντουιν στο δικαστήριο

10 Ιουλίου, 2024

Δώδεκα ένορκοι από το Νέο Μεξικό, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αναπληρωματικοί ορίστηκαν για τη δίκη του ‘Αλεκ Μπάλντουιν (Alec Baldwin) που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον πυροβολισμό και τον τραγικό θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς (Halyna Hutchins) το 2021.

Σύμφωνα με το Deadline, ανάμεσα σε 80 πολίτες του Νέου Μεξικού επιλέχθηκαν για το σώμα των ενόρκων έντεκα γυναίκες και πέντε άνδρες. Σήμερα θα ξεκινήσουν οι εναρκτήριες αγορεύσεις των δικηγόρων ενώ η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Ο Μπάλντουιν, πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός του γουέστερν «Rust», κατά τη διάρκεια πρόβας σε κινηματογραφικό πλατό έξω από τη Σάντα Φε τον Οκτώβριο του 2021, σημάδεψε με ένα Colt 45άρι, την κινηματογραφίστρια, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε σκοτώνοντάς την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα (Joel Souza).