Ο νους δεν μας δόθηκε για να κατανοήσουμε το ανεξήγητο, αλλά μόνο για να μη σκοντάφτουμε πάνω στα δέντρα. Panait Istrati, 1884-1935, Ελληνορουμάνος συγγραφέας

Ντε Λα Φουέντε: «Περιμένουμε τόσα πολλά από τον Πέδρι»

9 Ιουνίου, 2024

 Ο Πέδρι ανακαλύπτει ξανά την καλύτερή του φόρμα και θα έχει σημαντικό ρόλο να παίξει στο Euro 2024 για την Ισπανία, δήλωσε ο Ισπανός ομοσπονδιακός προπονητής Λουίς ντε λα Φουέντε, αφού ο μέσος της Μπαρτσελόνα σκόραρε δύο φορές στην ευρεία νίκη (5-1) επί της Βόρειας Ιρλανδίας.

 Ο 21χρονος, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών την τελευταία σεζόν και δεν έπαιξε για την Ισπανία το 2023, σημείωσε το πρώτο και το δεύτερο διεθνές του γκολ στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας της Ισπανίας πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 «Ήμασταν πολύ χαρούμενοι και επειδή είναι πολύ καλός παίκτης και ξέρει ότι του έχω εμπιστοσύνη και θα μας δώσει πολύ καλά πράγματα σε αυτή τη διοργάνωση», είπε ο Λουίς ντε λα Φουέντε στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη.
 «Πάντα μιλούσα γι’ αυτό από την άποψη της αυτοπεποίθησης που πρέπει να έχει. Είπα ότι “ο Πέδρι πρέπει να συναντήσει τον Πέδρι”, με τη μεταφορική έννοια του να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Η καλύτερη εκδοχή του Πέδρι δεν ξέρουμε πού είναι, γιατί είναι τόσο καλός. Περιμένουμε τόσα πολλά από αυτόν. Πρέπει να είναι ο παίκτης που κάνει αυτό το βήμα μπροστά, όπως έχει κάνει, για να είναι σίγουρος και σίγουρος ότι θα κάνει τα πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει».

 Η Ισπανία ξεκινά τη διαδρομή της  εκστρατεία της στο Euro στις 15 Ιουνίου με αντίπαλο την Κροατία στον 2ο όμιλο. Θα αντιμετωπίσει επίσης την Ιταλία και την Αλβανία.

 A. Bαζογιάννης