Τίποτε δεν είναι πιο εκπληκτικό από την ευκολία με την οποία οι πολλοί κυβερνώνται από τους λίγους. David Hume, 1711-1776, Άγγλος φιλόσοφος

Ντάλιτς: «Πονάει, αλλά η ζωή συνεχίζεται

25 Ιουνίου, 2024

    Εμφανώς απογοητευμένος από την ισοφάριση που δέχθηκε η ομάδα του, στην τελευταία φάση του αγώνα με την Ιταλία (1-1), εμφανίσθηκε ο Ζλάτκο Ντάλιτς. Ο ο προπονητής της εθνικής Κροατίας, που πλέον έχει ελάχιστες ελπίδες να προκριθεί στην «φάση των 16» του EURO 2024, σχολίασε χαρακτηριστικά:

    «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για το κουράγιο και την ψυχή τους, για όλες τις προσπάθειές τους. Ευχαριστώ επίσης τους οπαδούς, που έδειξαν τι σημαίνει να υποστηρίζεις την χώρα σου. Πονάει και θα πονάει τις επόμενες ημέρες. Δεν είναι εύκολο. Αλλά μερικές φορές δεν είναι η ημέρα σου. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Μείναμε στο παιχνίδι μας για 98 λεπτά, αλλά δυστυχώς όλα κατέρρευσαν. Δεν ξέρω εάν υπήρχαν πραγματικά οκτώ λεπτά πρόσθετου χρόνου. Αλλά είμαστε μια μικρή χώρα, η UEFA και η FIFA δεν μας… φροντίζουν πολύ. Πρέπει να αμυνθούμε. Αλλά οκτώ λεπτά, αυτό είναι ανοησία. Δεν δικαιολογείται από τίποτε. Η Κροατία πρέπει να γίνει σεβαστή. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι και η ζωή συνεχίζεται».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ