Η Αμερική είναι ένα μεγάλο φιλικό σκυλί σε ένα μικρό δωμάτιο. Κάθε φορά που κουνάει την ουρά του διαλύει ένα έπιπλο - Άρνολντ Τούνμπη

Nova: Σημαντικές διακρίσεις στα Compliance Awards 2023

6 Δεκεμβρίου, 2023

Σε πέντε σημαντικές κατηγορίες στα Compliance Awards 2023 διακρίθηκε η ΝΟVA, μέλος της United Group.

Ειδικότερα, ξεχώρισε με 1 Gold, 1 Silver και 3 Bronze για το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Συμμόρφωσης και για τις περιβαλλοντικές της δράσεις, σε έναν υψηλού επιπέδου θεσμό που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με διακλαδική συμμετοχή εταιρειών.

Με το βραβείο Gold ξεχώρισε στην κατηγορία «Best Compliance Whistleblowing Project» για τη Γραμμή Υποστήριξης και Αναφορών, ενώ απέσπασε το βραβείο Silver στην κατηγορία «Best Digital Transformation». Εξίσου σημαντικά ήταν και τα τρία Bronze βραβεία που απέσπασε στις κατηγορίες «Best Compliance Team in Telecoms, Media & Technology sector», «Best Compliance  Awareness Activity: Compliance Ethics and Culture» και «Most impactful Environmental Initiative». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα βραβεία στο φετινό θεσμό επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της Nova στις ορθές επιχειρηματικές πρακτικές, ενώ θέτουν υψηλούς στόχους για μια σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση.

Το Πρόγραμμα Συμμόρφωσης της Nova στηρίζεται στην εφαρμογή των αρχών του Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας και Ηθικής, του Κώδικα Δεοντολογίας Προμηθευτών και Συνεργατών, των συμπληρωματικών Πολιτικών Κανονιστικής Συμμόρφωσης και στη συμμετοχή της σε διεθνείς οργανισμούς διαφάνειας και βιωσιμότητας, όπως τους Responsible Business Alliance (RBA) και United Nations (UN) Global Compact. 

H Ελένη Μπακογιάννη, Compliance Officer της εταιρείας, σε δήλωσή της αναφέρει: «Οι φετινές διακρίσεις επιβραβεύουν τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Είμαι περήφανη που το Πρόγραμμα Συμμόρφωσης έχει ενταχθεί, όχι μόνο στο χαρτί, αλλά και στο DNA του οργανισμού με ένα ισχυρό πλαίσιο αρχών και αξιών. Από εδώ και πέρα, στόχος μας είναι η Nova να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιχειρηματική ηθική της».

Β.Κουτσ.