Η Μεγάλη Βρετανία έχει χάσει μια αυτοκρατορία, αλλά ακόμα δεν έχει βρει ένα ρόλο. Dean Acheson, 1893-1971, Αμερικανός πολιτικός

Νίκη: Η ομόδοξη Σερβία είναι φίλη και σύμμαχος χώρα

Κριτική στην πολιτκή της κυβέρνησης στο ζήτημα του Κοσόβου, ασκεί με ανακοίνωσή της η Νίκη και τάσσεται υπέρ του Σέρβου Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος με δηλώσεις του κατηγόρησε την πρώην υπουργό Εξωτερικών και εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης Ντόρα Μπακογιάννη, ότι άλλαξε τους όρους στην εισήγησή της για το Κόσοβο.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να καταστρέφει την εθνική μας υπόληψη, το διεθνές κύρος αλλά και τα ζωτικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Η πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη στην έκθεσή της έδωσε το πράσινο φως για να ενταχθεί το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, παραβίασε τη Συμφωνία των Βρυξελλών του 2013 και πρόδωσε την προστασία των Ορθοδόξων Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο βάσει του σχεδίου ZSO («Ένωση Σερβικών Δήμων») και του νόμου για την απαλλοτρίωση μειονοτικών ιδιοκτησιών. Δικαίως εισέπραξε την οργή του Σέρβου προέδρου για τη νέα αυτή αδικία κατά του λαού του», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Νίκη και συνεχίζει:

«Η ομόδοξη Σερβία είναι φίλη και σύμμαχος χώρα. Μας ενώνουν κοινοί αγώνες για την ελευθερία κατά των Οθωμανών, αγώνες “για του Χριστού την Πίστη την Αγία”, μας ενώνει η προοπτική για ένα ισχυρό ορθόδοξο τόξο στα Βαλκάνια, ως μόνη υπολογίσιμη δύναμη ανάσχεσης των ονείρων του νεοσουλτάνου.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρεται στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και υποστηρίζει πως «η Βόρειος Ήπειρος έχει πολύ ισχυρότερα, ιστορικά δίκαια στην ελευθερία της από ότι οι μουσουλμάνοι Αλβανοί Κοσσοβάροι, οι οποίοι θέλουν επαναχάραξη συνόρων μέσα από την υπεργεννητικότητα μισού αιώνα, τον αδίστακτο μεγαλοϊδεατισμό και την εργαλειοποίησή τους από τον δυτικό παράγοντα».

ΚΘ