Σ' αυτήν τη ζωή τίποτα δεν είναι σίγουρο εκτός από το θάνατο και τους φόρους. - Βενιαμίν Φρανγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός και διανοητής

Νέες συσκευασίες και εικαστική αναβάθμιση λογοτύπου από τη ΜΑΚΒΕΛ

12 Ιανουαρίου, 2024

Στον επανασχεδιασμό του εταιρικού της λογοτύπου και των συσκευασιών της, προχώρησε στις αρχές του 2024 η εταιρεία παραγωγής ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 85 χρόνων από την ίδρυσή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η χαρακτηριστική χρωματική ταυτότητα διατηρείται, με το έντονο κόκκινο να κυριαρχεί, ενώ έχει προστεθεί το χρυσό στον συμβολισμό του Λευκού Πύργου, χαρίζοντας στο brand αυθεντικότητα και κύρος. Η γραμματοσειρά γίνεται καθαρή και δυναμική, πατά σε σταθερή γραμμή βάσης, η οποία, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, συμβολίζει το ασφαλές υπόβαθρο της εταιρείας αναδύοντας σιγουριά, αισιοδοξία, απλότητα, ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη. 

Το λογότυπο ακολουθεί σχεδιαστικά την ανοδική πορεία της γραμμής που πλαισιώνει τον Λευκό Πύργο. Όπως επισημαίνει η ΜΑΚΒΕΛ, η αναφορά της χρονολογίας και η συμπερίληψη του Λευκού Πύργου ως συμβόλου της καταγωγής του brand, το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο και ικανοποιεί τις ιστορικές αναφορές, όπως ακριβώς και το προηγούμενο λογότυπο. Η αφαίρεση των πλαισίων, το λευκό φόντο πάνω στο οποίο το λογότυπο αναπτύσσεται, οι γραμμές που δίνουν ανοδική τάση, και ο απλός σχεδιασμός του Λευκού Πύργου και των σταχυών, δίνουν έναν αέρα ελευθερίας, εξέλιξης και ανάτασης καθώς αυτό γίνεται καθαρό και αναπνέει. Το νέο λογότυπο είναι εδώ για να μιλήσει με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τη νέα, δυναμική εποχή, μιας ιστορικά καταξιωμένης εταιρείας, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΜΑΚΒΕΛ.