Έχει γίνει συνήθεια να διακηρύσσουμε τα δικαιώματά μας με απώτερο σκοπό να αμελήσουμε τα καθήκοντά μας. - Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Νέα ΑΜΚ ύψους 6,1 εκ. ευρώ και Γκαγκάτσης εφ’ όλης της ύλης

5 Δεκεμβρίου, 2023

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (5/12) η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία προχώρησε στην απόφαση για νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 6.105.000 ευρώ – την οποία αναμένεται να καλύψει εξ ολοκλήρου ο Ιβάν Σαββίδης.  
Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος, η Μαρία Γκοντσάρεβα, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, αλλά και ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης ήταν αυτοί που έδωσαν το παρών στη ΓΣ. 
Πέραν της ΑΜΚ, αποφασίστηκε να διατηρηθεί το 9μελές ΔΣ της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ που αποτελείται από τους Ιβάν Σαββίδη, Μάκη Γκαγκάτση, Μαρία Γκοντσάρεβα, Κυριάκο Κυριάκο, Περικλή Παπαδόπουλο, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Άγγελο Αναστασιάδη, Δημήτρης Μουτσάκη και Δημοκράτη Παπαδόπουλο. 
Ο Μάκης Γκαγκάτσης ήταν αυτός που διηύθυνε τη ΓΣ, παίρνοντας θέση για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την ΠΑΕ. Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε:  
-στο οικονομικό έτος 2022, με τα έσοδα της ΠΑΕ να ανέρχονται στα 28.211.000 ευρώ, μειωμένα σε σχέση με το 2021 περίπου κατά 4.500.000 ευρώ. Σε αυτά τα έσοδα συμπεριλαμβάνονται εισιτήρια κτλ. Οι ζημίες φτάνουν τα 22.455.000 που έχουν καλυφθεί από τα κεφάλαια του μεγαλομετόχου συν τα χρήματα που έχει βάλει που φτάνουν τα 8.500.000 ευρώ, έτσι η ΠΑΕ δεν έχει ταμειακή εκκρεμότητα. 
-στο προπονητικό κέντρο, αλλά και τα σχέδια για τη νέα Τούμπα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για το προπονητικό είμαστε σε επαφή με τον Δήμο Θέρμης, μετά τις γιορτές θα έχουμε ανακοινώσεις. Για τη νέα Τούμπα, είναι λεπτό θέμα, θα υπάρξει ενημέρωση μόλις έχουμε νεότερα. Δεν έχει γίνει προσέγγιση για το Καυτανζόγλειο προς τον υφυπουργό. Όταν φτάσει η στιγμή είναι δεδομένο ότι θα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση σχετικά με αυτό το θέμα». 
-στις φήμες που τον θέλουν να κατεβαίνει υποψήφιος για την προεδρεία της ΕΠΟ, δηλώνοντας αινιγματικά: «Δεν θα πω ναι, δεν θα πω όχι. Είναι πάρα πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έχουμε καιρό μπροστά μας, έχει ακουστεί και στο παρελθόν. Δεν θα σας πω ότι τον Ιούνιο θα φύγω και θα είμαι υποψήφιος για την ΕΠΟ. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Είναι πολύ νωρίς γι΄ αυτήν την συζήτηση, καθώς είμαστε προσηλωμένοι και στους τρεις στόχους της ομάδας». 
Κι αφού μίλησε και για το ζήτημα απομάκρυνσης του Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τη θέση του συμβούλου διαιτησίας της Super League, τονίζοντας πως θα τεθεί σχετικό θέμα στο επόμενο ΔΣ της Λίγκας, ο Μάκης Γκαγκάτσης έστειλε και σχετικό μήνυμα από τον Ιβάν Σαββίδη προς το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ: «Έχει επενδύσει πολλά ο μεγαλομέτοχος και φαίνεται αυτό από το ρόστερ που έχουμε και την ποιότητα των παικτών. Αυτό που θέλει ο μεγαλομέτοχος είναι να υπάρχει συσπείρωση γύρω από την ομάδα και αυτή την περίοδο που πάνε όλα καλά αλλά και γενικότερα… Ο κόουτς έδωσε στίγμα και κάποια στιγμή θα έχουμε νέα και επίσημες ανακοινώσεις. Αν υπάρξει κάτι ποιοτικό, θα ενισχυθούμε. Μπορεί να γίνουν από μηδέν μέχρι τρεις μεταγραφές».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ