Δεν ψήφισα ποτέ υπέρ κάποιου. Πάντα ψηφίζω εναντίον κάποιου. W.C. Fields, 1880-1946, Αμερικανός ηθοποιός & συγγραφέας

Νάουσα: Εκδήλωση αναπαράστασης του Ολοκαυτώματος της πόλης

8 Μαΐου, 2024

Εκδήλωση αναπαράστασης του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, τον Απρίλη του 1822, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 11 Μαΐου ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 202ης Επετείου Ολοκαυτώματος, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο της πόλης, στις 9 το βράδυ.

«Η ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος και η απόδοση της πραγματικής διάστασης του μεγέθους των θηριωδιών, της ολοκληρωτικής καταστροφής και της θυσίας των κατοίκων που κατέστησαν τη Νάουσα, Ηρωική Πόλη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δημιουργηθεί η αίσθηση της πολιορκίας, ώστε να αναδειχτούν οι ήρωες της εποχής,οι οδομαχίες κατά την εισβολή, η θυσία των γυναικών στην Αράπιτσα. Η αναβίωση έχει στόχο να αγγίξει το συναίσθημα του θεατή, αλλά και να παρουσιαστεί ως θέαμα μέσω της πρωτοτυπίας του σεναρίου, μέσω της ανάδειξης των ιστορικών στοιχείων και γεγονότων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν αναβιωτές από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών και πλήθος μελών Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Η.Π. Νάουσας, μέλη εθελοντικών ομάδων κ.ά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.