Στις επαναστάσεις υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που τις κάνουν κι εκείνοι που επωφελούνται. Napoleon Bonaparte, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

«Μποναμάς» δύο εκ. ευρώ για τον Αλβες

4 Νοεμβρίου, 2023

Ο Ντάνι Αλβες παραμένει προφυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Βαρκελώνης, κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα στις τουαλέτες ενός νυχτερινού κέντρου στην ισπανική μεγαλούπολη. Ο διάσημος Βραζιλιάνος περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης του και όπως είναι φυσικό, δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχική κατάσταση.

    Ωστόσο πρόσφατα, έμαθε ένα ευχάριστο νέο, καθώς ενημερώθηκε πως θα εισπράξει σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ από μία υπόθεση, που αφορούσε στα δικαιώματα της εικόνας του, από την εποχή που αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα.

    Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «El Periódico de España», η φορολογική επιθεώρηση είχε ζητήσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον παίκτη και το 50% ενός σπιτιού που του ανήκε, λόγω φορολογικής αδυναμίας δικής του και μιας εταιρείας με την οποία είχε συνεργασία. Ομως οι αρμόδιες Αρχές απεφάνθησαν ότι η απόφαση της φορολογικής επιθεώρησης, που επικυρώθηκε το 2019 από το Κεντρικό Οικονομικό Διοικητικό Δικαστήριο (TEAC), ήταν μία «εντελώς παράλογη λύση». Και όπως αποδείχθηκε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είχε δίκαιο στα αιτήματα του και κατά συνέπεια θα του επιστραφούν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ