Η επιστήμη και η τέχνη ανήκουν σε όλον τον κόσμο, και μπροστά τους εξαφανίζονται τα σύνορα - Johann Wolfgrang von Goethe

Μπαρτσελόνα-Στα 15 εκατ. η αποζημίωση Τσάβι, την Δεύτερα ανακοινώνουν Φλικ οι Καταλανοί

24 Μαΐου, 2024

 Η απόλυση του Τσάβι και του επιτελείου του, που είχαν  συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025, κοστίζει στην Μπαρτσελόνα 15 εκατομμύρια ευρώ, τα μισά από τα οποία  αφορούν τον προπονητή, σύμφωνα με την ισπανική  «La Vanguardia». 
 Οι Καταλανοί αναμένουν ο Τσάβι θα παραιτηθεί από το μέρος της αποζημίωσης που τον αφορά του και ο διακανονισμός να παραμείνει στα επτά εκατομμύρια ευρώ.
 
 Επίσης, η Μπαρτσελόνα-όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα της Καταλωνίας «Mundo deportivo»- θα ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα τον Χάνσι Φλικ ως διάδοχο του Τσάβι-ο οποίος απολύθηκε νωρίτερα σήμερα- στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.
 Ο 59χρονος Γερμανός προπονητής, πρωταγωνιστής της μαγικής χρονιάς της Μπάγερν το 2020,  πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο ενός χρόνου με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα, το οποίο θα εξαρτηθεί από τους στόχους. 
 Μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Χάνσι Φλικ με τον Ντέκο την περασμένη Τετάρτη, ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα «έκλεισε» το Γερμανού προπονητή, ο οποίος είναι ιδιαίτερα συμπαθής στον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα. 

Α. Βαζογιάννης