Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου. Eleanor Roosevelt, 1884+1962, Αμερικανίδα σύζυγος του Φ.Ρούζβελτ

Μπαρτσελόνα-Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για διαφθορά στην «υπόθεση Νεγκρέιρα»

24 Μαΐου, 2024

 Δικαστήριο της Βαρκελώνης, σε συμφωνία με την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ακύρωσε την κατηγορία της διαφθοράς στην «υπόθεση Νεγκρέιρα»-όπως έκανε γνωστό το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE)-, σε βάρος της Μπαρστελόνα και των διευθυντών που ερευνήθηκαν σχετικά με τις πληρωμές στον πρώην αντιπρόεδρο της τεχνικής επιτροπής διαιτητών, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

 Σύμφωνα με τις καταγγελίες η Μπαρτσελόνα φερόταν να κατέβαλε περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2001 και 2018 σε εταιρείες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας το διάστημα 1993-2018.

 «Η Μπαρτσελόνα εκφράζει την ικανοποίησή της για το περιεχόμενο της απόφασης που εκδόθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, στο βαθμό που επιβεβαιώνει την προσέγγιση που υπερασπίζεται ο σύλλογος και απορρίπτει την υπόθεση του υποτιθέμενου εγκλήματος διαφθοράς. Διατηρούμε την πεποίθησή μας ότι μέσω της δικαιοσύνης τα γεγονότα που αναφέρονται θα μπορέσουν να διευκρινιστούν οριστικά και να επιβεβαιωθεί η απόλυτη αθωότητα του συλλόγου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μπαρτσελόνα.

 Α. Βαζογιάννης